KRAV

KRAV-certifiering

Vi driver all produktion på gården helt ekologiskt och enligt KRAV, allt från växtodling till djur.

Växtodling – vi odlar utan kemisk bekämpning och konstgödsel. Vi arbetar mycket med kretslopp för en hållbar produktion.

Nötkött – korna går ute med sina kalvar större delen av året. De är klimatsmarta och betar marker som binder kol och som vi inte hade kunnat odla något annat på. På vintern bor de i en luftig ladugård och äter ensilge producerat på gården. Gödseln använder vi på fälten för näring till grödorna.

Våra hönor är KRAV-certifierade, vilket innebär att de får gå ute en stor del av sin tid och de äter ekologiskt foder. När hönorna är inne är de frigående och har gott om plats i sina reden där de lägger sina ägg.

Våra hönor kan tillbringa mycket tid utomhus i hagarna runt hönshuset. I hagarna kan hönorna picka i jorden och äta gräs och frön.

Under den kalla årstiden är hönorna inne hela tiden. I stallet finns det gott om plats för alla hönor att gå omkring fritt för att äta och dricka.

När det är dags att värpa finns det plats för alla hönorna i redena.

Vi har ett cirkulärt kretslopp på gården som gör att vi inte behöver använda bekämpningsmedel och konstgödsel. Vi odlar foder till djuren och använder gödseln på fälten.

Öppettider


Öppettider för Äggboden
8-20 alla dagar